top of page

Verdiepingen in de voetreflexologie

Nadat ik de cursus voetreflexologie gevolgd had, was mijn interesse zo groot dat ik nog meer hierover wilde weten. Bij een erkend opleidingscentra in Nederland volg ik dan ook op regelmatige basis een verdiepingscursus. Daar informeer ik je graag over. De inhoud van de nieuwe perspectieven kan je hieronder terugvinden.

Voetreflexologie
Voetreflex en neuropathie als gevolg van chemo

Vaak ontstaan er mobiliteitsproblemen en neuropathie als gevolg van chemotherapie in de voet, enkel en onderbeen. Daardoor kunnen de voeten pijnlijk aanvoelen en kan bewegen steeds moeilijker zijn. In een aangepaste voetreflexbehandeling geven we aandacht aan deze probleemzones door de doorbloeding te stimuleren, gaan we de ontgifting van chemoresten verbeteren. Zo herwinnen we de basisbeweeglijkheid in de voeten en vertragen we het ongunstig evolueren van de zenuwuiteinden. Dat verbetert het comfort aanzienlijk! 

 

Samen met jou bespreek ik graag je voetreflexbehandeling en behandelingsplan, waarin we ook oefeningen voorzien voor bij jou thuis.

 

Voetreflex is altijd een aanvullende therapie, werkt niet genezend. Bespreek dit dan ook met je behandelende arts! 


Heb je nog vragen over voetreflex en neuropathie of graag een afspraak? Bel of mail me. Graag geef ik geheel vrijblijvend een antwoord op je vragen.

Cranio-sacrale voetreflexrelaxatie

Hoe kan cranio-sacraaltherapie jou helpen? Stel je zit niet lekker in je vel en je energie sijpelt langzaam uit je lichaam, je voelt je moe. Kortom: je krijgt te kampen met blokkades. Met zachte aanrakingen en subtiele bewegingen kunnen we de ‘stroming’ weer op gang brengen. Dit kan door de cranio-sacrale reflexzones in de voeten te stimuleren, samen of apart in combinatie op het lichaam. 

Cranio-sacraal. Deze twee woorden klinken voor veel mensen niet bekend in de oren, maar ze zijn wel heel belangrijk voor ieder van ons. Cranio-sacraal wil zeggen dat de schedel (het cranium) en het heiligbeen in het bekken (het sacrum) samen een eenheid vormen met de hersen- en ruggenmergvliezen. Die vliezen zijn bindweefsels en in die vliezen bevindt zich hersen- en ruggenmergvloeistof. Ook in de rest van ons lichaam zit dit bindweefsel als een elastisch web, dat alles met elkaar verbindt. Als dit bindweefsel niet meer voldoende kan mee bewegen ontstaan er na geruime tijd lichamelijke klachten. Die blokkades lossen we dus op met cranio-sacraaltherapie.

Hielspoor verlichten

Iedereen heeft er wel eens van gehoord of velen hebben er al last van gehad: fasciitis plantaris of ontsteking van de peesplaat onderaan in de voet. In de volksmond hielspoor genoemd.

 

Dit is een ontsteking die erg pijnlijk en lang aanwezig kan zijn. Doordat ik deze aandoening vaak tegenkwam in mijn praktijk ben ik me erin gaan verdiepen.


Volgende behandelingen kan ik je aanbieden om hielspoor te verlichten:

  • Tapen van de voet om de spieren te rekken en pijn te verlichten

  • Hielspoormassage van de kuiten en de voet in combinatie met voetreflexmassage

  • Hielspoorpakking met magnesiumgel (een must voor de spieren) en een korte kuit- en voetmassage voor een betere doorbloeding en verlichting van de pijn ​

  • Oefeningen voor thuis

  • Advies

Op zoek naar een andere behandeling op een andere locatie?
bottom of page